Brambory mají neodmyslitelné místo v české kuchyni a brokolice je zase skvělá pro zdraví. No a když je spojíte dohromady a uděláte z nich krokety, získáte luxusní mňamku, které neodolá žádný host a bez problému je spořádají i vaši nejmenší.
Připravte si:
Na obalení budete potřebovat:
- 20 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 g sezamových semínek
- 4 lžíce olivového oleje
A co na dip?
- 100 g smetanového sýra
- 50 g bílého jogurtu
- 1 malou lžičku pažitky
- 1-2 lžíce plnotučného mléka v případě potřeby
A nyní již k samotnému postupu:
Brambory uvaříme doměkka. Scedíme a připravíme si z nich bramborovou kaši. Tu má každý rád jinak. Někdo s ještě velkými kusy brambor, další úplně najemno, v krémovější konzistenci. Pro tento konkrétní recept ovšem doporučujeme kaši ve variantě druhé.
Pokud se rozhodneme použít brokolici ve formě nesušené, bude třeba její růžičky nechat povařit po dobu zhruba pěti minut. Brokolici posléze scedíme, vmixujeme ke kaši a rozmačkáme vidličkou.
Do směsi přidáme žloutek a nastrouhaný čedar. Dochutíme solí a pepřem.
Z takto utvořené směsi si vytvarujeme krokety a obalíme je v hladké mouce, vajíčku a strouhance.
Na rozpáleném oleji usmažíme.
Přejeme dobré chutnání!