Pro zdravější verzi oblíbené volnočasové pochutiny vyzkoušejte náš recept. Hotové hranolky můžete podávat s majonézou, kečupem nebo jakýmkoliv jiným dipem. Fantazii klade meze pouze vaše představivost.
Co budete potřebovat?
- 1 kg dýně
- olej
- mletou papriku
- kajenský pepř
- muškátový oříšek
- sůl
A jak na to?
Dýni oloupeme a odstraníme z ní semena. Nakrájíme ji na hranolky.
Troubu si rozpálíme na 230 °C. Hranolky v míse promícháme s olejem, osolíme a okořeníme.
Takto připravené hranolky rozmístíme rovnoměrně na plech a pečeme zprudka asi 5 až 8 minut.
Nyní už zbývá jen vybrat tu správnou omáčku a mňamka je na světě.
A pokud byste radši přece jen o trošku zdravější verzi, vsaďte na čerstvou zeleninu.
Přejeme dobrou chuť!