Dýně + rýže = dýňové rizoto! Halloweensky laděnou večeři vhodnou k sychravým podzimním teplotám připravíte za chvíli a zaručeně si pochutnáte.
Suroviny, které budete k přípravě potřebovat?
- na kousky nakrájenou dýni Hokkaido
- špetka šalvěje
- 300 g rýže (druh zvolte dle vlastního uvážení a preferencí, ale doporučujeme rýži kulatozrnnou)
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g másla
- 1 cibuli najemno nasekanou
- 250 ml bílého vína
- 70 g parmazánu k posypu
- sůl
- pepř
A jak na to?
Připravíme si vývar. Ten náš je zárukou stejné kvality a máte ho za chviličku.
Do hrnce si dáme vařit rýži.
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, jemně nasekanou cibulku a polovinu dýně a za občasného míchání opékáme 8-10 minut.
Přidáme rýži a vše podlijeme vínem. Víno totiž rizotu dodá ten správný říz. Dáváme pozor, aby se rýže nepřichytla ke spodu dna. Mícháme, dokud se část vína neodpaří.
Pomalu zaléváme připraveným vývarem a snažíme se stále míchat. Nechceme přece, aby se nám rizoto připálilo.
Druhou polovinu dýně rozmixujeme na pyré. Smícháme ji se sýrem a přimícháme se zbylým máslem do rýže.
Dochutíme šalvějí, solí a pepřem.
Přejeme dobrou chuť!