Italská sekaná s parmazánem

Této sekané dodáte pravý italský šmrnc hlavně tak, že přidáte parmazán a italské bylinky. Jako přílohu můžete zvolit třeba bramborovou kaši nebo, pokud chcete recept trošku odlehčit, fazolky či kukuřici.

sekana-03

 

Co budeme potřebovat?

  • ½ čajové lžičky bazalky
  • ½ čajové lžičky oregana
  • ½ čajové lžičky majoránky
  • špetku šalvěje
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 250 g rajčatové omáčky
  • 150 g strouhanky
  • 200 g nastrouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jemně nasekanou cibuli
  • ½ čajové lžičky soli
  • špetku mletého černého pepře

 

A jak budeme postupovat dále?

Troubu si rozehřejeme na 180 °C.

Bazalku, oregano, majoránku a šalvěj promícháme, a tak si vytvoříme kořenící směs.

Tip: Tento krok můžeme přeskočit, pokud se rozhodneme použít mix italských bylinek Exkluziv.

Mleté maso smícháme asi s polovinou rajčatové omáčky, zhruba polovinou přichystaného parmazánu, vejci, cibulí, strouhankou, česnekem, solí a černým pepřem.

Směs napěchujeme do lehce olejem vymazaného pekáče.

Necháme péct zhruba 70 minut.

Zbavíme se přebytečného tuku a zbylou rajčatovou omáčku sekanou potřeme. Na konec posypeme zbytkem parmazánu.

Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 10 až 15 minut.

Přejeme dobrou chuť!