Této sekané dodáte pravý italský šmrnc hlavně tak, že přidáte parmazán a italské bylinky. Jako přílohu můžete zvolit třeba bramborovou kaši nebo, pokud chcete recept trošku odlehčit, fazolky či kukuřici.
Co budeme potřebovat?
- ½ čajové lžičky bazalky
- ½ čajové lžičky oregana
- ½ čajové lžičky majoránky
- špetku šalvěje
- 500 g mletého hovězího masa
- 250 g rajčatové omáčky
- 150 g strouhanky
- 200 g nastrouhaného parmazánu
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 jemně nasekanou cibuli
- ½ čajové lžičky soli
- špetku mletého černého pepře
A jak budeme postupovat dále?
Troubu si rozehřejeme na 180 °C.
Bazalku, oregano, majoránku a šalvěj promícháme, a tak si vytvoříme kořenící směs.
Tip: Tento krok můžeme přeskočit, pokud se rozhodneme použít mix italských bylinek Exkluziv.
Mleté maso smícháme asi s polovinou rajčatové omáčky, zhruba polovinou přichystaného parmazánu, vejci, cibulí, strouhankou, česnekem, solí a černým pepřem.
Směs napěchujeme do lehce olejem vymazaného pekáče.
Necháme péct zhruba 70 minut.
Zbavíme se přebytečného tuku a zbylou rajčatovou omáčku sekanou potřeme. Na konec posypeme zbytkem parmazánu.
Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 10 až 15 minut.
Přejeme dobrou chuť!