Jarní krémová polévka pro milovníky pikantních chutí, které navnadí každý chuťový pohárek. Máte velký hlad? Přidejte kopeček vařené rýže a vydatný hlavní chod je na světě!
4 porce Doba přípravy: 30 minut
Co budete potřebovat:
- 4 hrnky nakrájené mrkve
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 hrnek nakrájené cibule
- 24 g čirého hovězího bujónu
- 4 hrnky vody
- 2 polévkové lžíce medu
- 1 polévkovou lžíci sójové omáčky
- 4 lžičky mletého římského kmínu
- 4 lžičky kari
- 2 lžičky mletého bílého pepře
- 1 lžičku mletého česneku
- 1 lžičku himalájské soli
- 1/4 až 1/2 šálku plnotučné smetany
- snítku čerstvé pažitky
Jak na to?
V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přisypejte na kolečka nakrájenou mrkev a restujte, dokud nebude krásně zlatavá. Na druhé plotýnce mezitím ve vlažné vodě rozmíchejte čirý hovězí bujón značky Kostera a přiveďte k varu. Do hrnce s osmaženou zeleninou přilijte hovězí vývar spolu s medem a sójovou omáčkou. Přidejte sůl, kari, římský kmín, česnek a pepř. Polévku přikryjte pokličkou a vařte přibližně 20 minut, poté rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému. Na mírném ohni za stálého míchání přilévejte smetanu pro zjemnění a propojení všech chutí.
Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou, která propůjčí mrkvovému krému pravý jarní ráz.
Přejeme dobrou chuť!