Slaná křupavá dobrota jako stvořená pro milovníky bylinek a hub. Šneci z listového těsta jsou tou pravou volbou pro každou návštěvu.
24 porcí Doba přípravy: 45 minut
Co budete potřebovat:
- 100 g sušených lišek obecných
- 100 g sušeného listového špenátu
- 400 g listového těsta
- hladkou mouku na podsypání těsta
- 50 g zralého nastrouhaného čedaru
- 2 polévkové lžíce provensálského koření
- 1 vejce
- špetku soli
- kečup
Jak na to?
Sušené houby před samotným pečením namočte na 30 až 60 minut do vody. Mezitím posypejte pracovní desku hladkou moukou a listové těsto rozválejte na plát o tloušťce přibližně 0,5 cm. Elektrickou nebo plynovou troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
Vyválené těsto potřete kečupem. Namočené houby sceďte přes sítko, vymačkejte přebytečnou vodu a naskládejte na kečup. Rovnoměrně navrstvěte sušený špenát a provensálské koření značky Kostera. Posypejte nastrouhaným čedarem a těsto zaviňte do těsné rolády. Pro snadnější krájení nechejte těsto na 10 minut odpočinout v lednici.
Mezitím v hrníčku rozmíchejte vajíčko se špetkou soli. Poté těsto nakrájejte ostrým nožem na stejně široké plátky. V případě, že se těsto lepí, namočte nůž do studené vody, krájení pak půjde samo. :)
Nakrájená kolečka naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozmíchaným vejcem. Šneky pečte, dokud nebudou zlataví a křupaví, cca 20-25 minut.
Přejeme dobrou chuť!