Kuřecí pizza s česnekem, bylinkami a špenátem

Pizza je pochoutka, nad kterou jen málokdo ohrne nos, a možná i proto tato delikatesa původem z Itálie u nás již naprosto zdomácněla. Verze s kuřecím masem, česnekem a bylinkami je navíc i o trošku zdravější než verze jiné.

spenat_pizza-03


Co budeme potřebovat?

  • 2 vrchovaté lžíce parmazánu
  • 250 g kuřecích prsou
  • Korpus na pizzu (použít můžete i naši směs na špenátovou pizzu, pro ještě větší špenátový požitek)
  • 250 g mozzarelly
  • 300 g baby špenátu
  • Oregano
  • Bazalku
  • Olivový Olej
  • Omáčku na pizzu dle vlastního uvážení a chuti


A jak dál?

Troubu předehřejeme na 220°C.

Kuřecí prsa podlijeme olivovým olejem, bohatě posypeme parmazánem a zprudka opečeme na grilovací pánvi z obou stran.

Až budou kuřecí prsa opečená, zakryjeme je a pokračujeme v pomalém opékání na mírném ohni.

Pokud jste zvolili k přípravě naši špenátovou směs, v první řadě gratulujeme, dobrá volba! Věříme, že vám bude chutnat! V řadě druhé bude třeba směs připravit podle návodu. Nebojte se, bude to jen chvilka.

Připravený korpus potom umístíme na pánev lehce potřenou olivovým olejem. Rozetřeme po něm omáčku, posypeme sýrem, přidáme sušený špenát a vše rovnoměrně rozprostřeme. Posypeme oreganem, bazalkou a přidáme kousky připraveného kuřete. Vše ještě jednou pořádně posypeme sýrem a přidáme sušený česnek k dochucení.

Pečeme v troubě zhruba 12-15 minut.

Tip na závěr: po vytažení můžeme okraje potřít olivovým olejem, krásně díky tomu změknou.

Přejeme dobrou chuť!