Luštěninové karbanátky

Luštěniny se řadí mezi nejstarší kulturní rostliny. Neměly by chybět na jídelníčku žádného člověka. Obsahují totiž velké množství bílkovin rostlinného původu, jsou bohaté na vlákninu, vitaminy a minerální látky. Pokud budete luštěniny připravovat nápaditěji, než je u nás zvykem, mohou být stejně dobré jako třeba maso. Připravte si s námi čočkovo-hrachovo-cizrnovo-bramborové karbanátky.

lusteninove_karbanatky_1

 

Co budeme potřebovat

  • 100 g čočky
  • 100 g sušeného hrachu
  • 100 g sušené cizrny
  • 2 ks brambory
  • Vejce
  • Mouka
  • Strouhanka
  • Olej
  • Sůl
  • Malé množství dobromysli
  • Malé množství polní máty


Jak na tolusteninove_karbanatky_2

Luštěniny (kromě červené čočky) přes noc namočte a druhý den uvařte v čisté vodě. Po uvaření je přeceďte a rozmixujte.

K luštěninám nastrouhejte uvařené brambory, přidejte vejce, sůl, bylinky a vše dobře promíchejte. Ze směsi vytvarujte karbanátky, obalte je v trojobale a smažte na pánvi.

Luštěninové karbanátky podávejte s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Tip: Pokud vás nebaví čekat než se luštěniny přes noc namočí, zkuste použít naši směs na luštěninové karbanátky se sýrem. Neobsahuje žádné glutamáty a příprava karbanátků je opravdu jednoduchá. Do směsi stačí přidat vodu, vejce a strouhanku podle potřeby.

Přejeme vám dobrou chuť.