Vydejte se s námi na jih a vyzkoušejte tradiční španělskou Paellu s kuřecím masem, krevetami a chorizem. Pokrm na způsob rizota s nezaměnitelnou chutí a aroma pohladí na duši a potěší žaludek.
5 porcí Doba přípravy: 40 minut
Co budete potřebovat:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 kuřecí prsa nakrájená na kostky
- 2 chorizo klobásy nakrájené na kolečka
- 1/2 žluté cibule
- 1 rajče oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 červenou papriku nakrájenou na kostičky
- 1 lžičku kurkumy
- 1 polévkovou lžíci česneku
- 1 lžičku soli
- 1 polévkovou lžíci Paella koření
- 1 vrchovatou polévkovou lžíci kuřecího bujónu
- 4 hrnky vody
- 1 a 1/2 hrnku rýže arborio
- 1 dl bílého suchého vína
- hrst hrášku - doporučujeme namočit den předem do vody
- 30 g krevet
- 1 citrón
Jak na to?
Kuřecí kousky osolte a v Pallea pánvi, nebo větším hrnci, restujte ze všech stran, dokud se nezatáhnou. Hotové maso odložte stranou, do pánve přidejte chorizo a restujte asi 2 minuty, dokud nepustí šťávu a jemně nezhnědne. Přidejte cibuli, rajče, papriku a hrášek, který jste si den předem naložili do vody. Zeleninu zaprašte kurkumou a mletým česnekem. Chvíli míchejte, dokud zelenina nezměkne, pak přidejte zlatý hřeb receptu, Pallea koření značky Kostera, a zalijte vínem.
Na druhé plotýnce mezitím ve vlažné vodě rozmíchejte kuřecí bujón, přiveďte k varu a vlijte do pánve. Přidejte odložené kuřecí maso, krevety a všechny suroviny důkladně promíchejte. Nasypte propláchnutou rýži, po vzoru Španělů, do tvaru kříže, a vařte zakryté poklicí nebo alobalem přibližně 15 až 20 minut.
Paellu doporučujeme podávat se sklenicí bílého vína a zakápnutou citrónem.
Přejeme dobrou chuť!