Co budeme potřebovat?
- 500 g mletého hovězího masa
- špetku soli
- špetku pepře
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 najemno nakrájenou cibuli
- česnek
- 1 kus řapíkatého celeru
- 1 mrkev
- 200 g rajčatového protlaku
- 1 sklenici červeného vína
- tymián
- bobkový list
- 100 g těstovin dle vlastní chuti a uvážení (například penne)
A jak budeme postupovat?
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a opečeme v hrnci s trochou olivového oleje. Takto opečené maso si odložíme a do hrnce přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, nakrájený celer a mrkev. Vše důkladně promícháme. Ve chvíli, kdy zelenina zezlatoví, vložíme odložené maso zpět do hrnce. Přilijeme k němu rajčatový protlak, červené víno a vodu. Počkáme až se červené víno odpaří a zasypeme tymiánem a přidáme bobkový list.
Necháme takto dusit zhruba hodinu a půl.
Mezitím si připravíme zvolené těstoviny a posléze je přimícháme k ragú a povaříme ještě trošku na mírném ohni.
Tak co, povedlo se?
Přejeme dobrou chuť!