Japonská polévka ramen pomalu dobývá celý svět. Jedná se o velmi oblíbený silný vývar z kuřecího nebo vepřového masa, který je často kombinovaný s mořskou řasou kombu a pastou miso. V této polévce nesmí chybět ani pohankové nudle, plátky vepřového nebo kuřecího masa, sojová omáčka a pórek s jarní cibulkou. Pojďte si s námi tuto lahodnou polévku připravit!
Co budeme potřebovat?
- 2,5 l drůbežího vývaru
- 2 svazky jarní cibulky
- 2 ks mrkve
- 1 ks čerstvého zázvoru (asi 10 cm)
- 12 stroužků česneku
- 1 ks mořské řasy Kombu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 4 ks vajec
- 4 ks kukuřice (mladé klasy)
- 12 ks japonské houby shitake
- slunečnicový olej (podle potřeby)
- 1 balení asijských vaječných nudlí
- 200 g krůtího masa vařeného
- 1 svazek pažitky
- 2 plátky mořské řasy Nori
Jak na to
- Nejprve si připravte drůbeží vývar. Poté do něj přidejte přepůlené jarní cibulky, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkev, nákrájený zázvor, příčně přepůlený česnek a řasu Kombu. Vše přiveďte k varu, potom snižte teplotu a vařte bez pokličky přibližně 1 hodinu. Vývar přeceďte do čistého hrnce, zredukujte asi na 2 litry a vmíchejte sojovou omáčku.
- Vejce vložte do vroucí vody a vařte 7 minut. Potom je ihned zchlaďte studenou vodou a následně oloupejte. Kukuřici podélně rozkrojte a spolu s houbami shitake orestujte na oleji.
- Nudle uvařte podle návodu na obalu a rozdělte do misek. Do každé misky přidejte krůtí maso nakrájené na tenké plátky a přelijte vývarem. Navrch pak dejte na půlky překrojená vejce, nasekanou pažitku a houby s kukuřicí.
TIP: Polévku ramen můžete připravit také pro vegetariány. Místo drůbežího vývaru použijte zeleninový a místo masa marinované tofu.
Dobrou chuť!