Vývar se smaženými vejci, avokádem a dýní je sice recept poněkud netradiční, ale nikterak složitý a velmi chutný. Pojďme si ho připravit.
Co budeme potřebovat?
- 100 g dýně, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- zeleninový vývar
- 3 růžičky brokolice
- 50 g nasekané kapusty
- drcený fenykl
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 1 avokádo, nakrájené na plátky
Postup přípravy:
Troubu necháme rozehřát na 180 °C.
Na pánvi si opečeme oloupanou a na kostičky nakrájenou dýni.
Přidáme skořici, fenykl a brokolici a restujeme 3-4 minuty, dokud fenykl nezezlatoví a brokolice nezměkne.
Přidáme kapustu, vodu a zeleninový vývar a necháme vařit další 2-3 minuty. Průběžně mícháme.
Do právě připravené směsi si vytvoříme dvě díry a do každé rozklepneme jedno vejce. Osolíme a dáme péct do trouby zhruba na 10 minut.
Podáváme s avokádem.
Přejeme dobrou chuť!